BejelentésHARMÓNIA Divattánc Közművelődési és Sportegyesület
MINDEN, ami TÁNC

MENÜ

Ingyenes Angol online nyelvtanfolyam kezdőknek és újrakezdőknek.
+
Ingyenes tanulmány:
10 megdöbbentő ok, ami miatt nem megy az angol.
A HARMÓNIA Divattánc Közművelődési és Sportegyesület Szakmai Önéletrajza

A HARMÓNIA Tánciskola, 1982-ben a Nádudvari Művelődési Házban (jelenleg: Ady Endre Általános Művelődési Központ 4181 Nádudvar Ady tér 10.) alapította első társastánc csoportját. 1992 évtől Harmónia Dance Stúdió, majd 2005 májusától a Harmónia Divattánc Közművelődési és Sportegyesület keretein belül és a Nádudvari és a Földesi Alapfokú Művészeti Iskolával együttműködve, majd 2011 óta önerős finanszírozású tánccsoportok létrehozásával neveli és fejleszti a fiatalokat és a felnőtteket a mozgásművészet területén.

1993-óta vagyunk tagszervezete a Magyar Divat, és Sporttánc Szövetségnek. Táncegyesületünk tagjai elsősorban általános és középiskolás diákok, de szívesen táncolnak nálunk főiskolai és egyetemi hallgatók, sőt már dolgozó felnőttek is. Egyesületünk szívesen felkarolja azokat a helyi kezdeményezéseket is, melyek egy – egy idősebb generációt képviselő, de táncolni szerető csoport működtetésével és vezetésével bíz meg bennünket. A 2005. évben alakult a Létavértesi Arany János Általános Iskola Tantestületének „Old Girls Show Dance Társulata”. A 18-22 főből álló társulat a „Madonna-Kalapos”, az „Ír Stepp” és a legújabb „Ének az esőben” című koreográfiájukkal méltán arattak nagy sikert iskolájuk 2006. évi alapítványi bálján, a 2006. évi Városi Sportcsarnok avatási ünnepségén és a 2007. évi Városnapon. 2008-ban a „Farsangi Boszik” majd 2009-ben a „Volt egyszer egy vadnyugat” című formációval rukkoltak elő a városi és iskolai rendezvényeken. Jelenleg a társulat a Létavértesi Művelődési Ház amatőr tánccsoportjaként működik, egyesületünk vezetőjének irányításával. Büszkék lehetünk arra a tényre is hogy egyesületünk tagjai között tudjuk Magyarország első és eddigi egyetlen Senior ( 35-50 év közötti ) korosztályú Hip-Hop formációs csoportját. A létavértesi asszonyokból álló csoport 2006 és 2007 években elnyerte a Magyar Divat,- és Sporttánc Szövetség „Senior HIP – HOP Formációk Magyar Bajnoka” címet. Megtisztelő az a bizalom, amit egy kis település ( Tetétlen ) nyugdíjasaitól kapunk 2006 óta. Talán fiatal korukat felidézve adták fejüket és lábukat a táncnak. Sajgó ízületekkel és az izomláztól sem meghátrálva szorgalmasan táncolnak, gyakorolnak és fellépnek otthoni és más települések rendezvényein. A Tiszántúli,- és Hajdu-Bihar Megyei Nyugdíjas Klubbok Táncfesztiváljain bemutatott és díjat nyert koreográfiák: „Bajor sörtánc”, „Gyertyafény keringő” és „Görög-Szírtaki” formációk. Ez utóbbi táncuk nagy elismerést kapott a csoport görögországi turnéján is. Nádudvaron 2007. évben létrejött egy táncszerető felnőttekből álló „Retro Tánciskola”, melynek vezetését és működését egyesületünk látja el. A HARMÓNIA Divattánc Közművelődési és Sport Egyesület legfőbb tevékenysége a 8 -25 éves fiatalok szabadidejének hasznos eltöltésében való közreműködés, a klasszikus társasági táncok és a világ jelenlegi divattáncainak népszerűsítése, a tánc mozdulatok amatőr – hobbi, művészi és verseny szintű oktatása. Egyesületünk célja, hogy a napjainkban, világszerte táncolt – IDO-n belül - 9 táncműfajba sorolt színpadi táncokat, a 6 táncfajtát tartalmazó utcai táncokat és a 24 táncfajtát összefogó speciális páros táncokat lehetőség szerint megismertessük az e műfajágra érzékeny és fogadóképes tanulói és érdeklődő rétegekkel. Utcai táncok közül a Hip-Hop, Discó és Electric Boogie, a speciális páros táncok közül az Amerikai Swing, a Mixing Blues, Jitterbug, Mambó, Salsa és az Argentin Tangó, valamint karakter és színpadi show táncok szerepelnek a repertoáron.

Természetesen a klasszikus standard és latin táncok mellett szerepet kapnak – formációs koreográfiákon keresztül – történelmi,- és karaktertánc produkciók is.

Az eltelt 18 év alatt sporttáncosaink szóló, duó és formációs táncversenyeken számos kiemelkedő sikert és eredményt értek el a Magyar Divat és Sporttánc Szövetség hazai, és az International Dance Organization Európa,- és Világbajnokságain. Az egyesület két igen eredményes táncosára lehet büszke. Déri András 1999 év junior Electric Boogie Világbajnoka, valamint a jelenlegi utcai táncosok trénere és koreográfusa: Gyöngyösi Marica a Divattáncok 17 szeres Magyar Bajnoka, 2 szeres Hip-Hop Európa Bajnok, a 2005. év Nívó-díjjal kitüntetett „Év Sporttáncosa”. Az egyesület táncosai számtalan fellépésen, táncművészeti fesztiválokon, táncversenyeken, TV-s szerepléseken vettek részt. Kiemelkedő sikerek és eredmények: A Táncpedagógusok Országos Szövetsége által 2000. évben megrendezett IX. Országos Ifjúsági Táncművészeti Fesztiválon a Társastánc Formáció kategóriában 2. helyezést értünk el. Tánccsoportjaink a 2001 óta rendszeresen megrendezett Hajdú-Bihar Megyei Táncpaletta Művészeti Fesztiválon minden alkalommal részt vettek és az előválogatón nyújtott produkcióinkkal minden évben bekerültünk a Megyei Döntőbe. Táncosaink és koreográfiáink a Magyar Divat és Sporttánc Szövetség versenyein többszörös Magyar Bajnoki és dobogós helyezést értek el az alábbi táncokban: West Coast Swing, American Swing, Jitterbug, Lindy Hop, Mixing Blues, Electric Boogie, Disco, Hot Blues, Hip-Hop, Showdance. Az IDO nemzetközi versenyein, táncfesztiváljain táncosaink által elért legjobb eredmények: - 1 db Junior Electric Boogie világbajnoki aranyérem - 2 db Felnőtt női Hip-Hop szóló Európa Bajnoki aranyérem - 1 db Junior fiú Hip-Hop szóló világbajnoki ezüstérem - 1 db Felnőtt Hip-Hop Duó Európa Bajnoki ezüstérem - 2 db Junior Hip-Hop Duó világbajnoki bronzérem - 1 db Felnőtt Hip-Hop Duó világbajnoki bronzérem - 1 db Junior Mixing Blues világbajnoki 4. hely - 1 db Felnőtt Mixing Blues világbajnoki 5. hely - 1 db Junior Hip-Hop formáció világbajnoki 7. hely - 1 db Felnőtt Amerikai Swing világbajnoki 7. hely - 1 db Junior Showdance Duó világbajnoki 7. hely - 1 db Felnőtt Hot Blues világbajnoki 8. hely A fenti eredmények az egyesület táncosai részére számos MDSSZ elismerést hozott: Érdemes Sporttáncos, az év Legjobb Sporttáncosa és Sporttáncos Nívódíj.

Egyesületünk tanárai - mindezek mellett - vállalnak szalagtűzői és báli nyitótáncok koreografálását, betanítását, zenei mixek készítését, fiatalok és felnőttek részére tánctanfolyamok, nyári tánctáborok szervezését és lebonyolítását.
Ingyenes honlapkészítő
Profi, üzleti honlapkészítő
Hirdetés   10
Végre értem amit angolul mondanak nekem, és megértik amit mondok.

KÖSZÖNÖM NOÉMI!